Vízlágyító.com
...hogy a kemény víz ne legyen többé gond!

Vízlágyító berendezések

A vízlágyító működési elve:

A vízlágyító berendezés nagy tisztaságú ioncserélő gyantával van feltöltve. A vízlágyítás során a kemény, víz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol ioncserével megtörténik a vízlágyítás. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Kalcium és Magnézium ionokat, Natrium ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékletnél sem válnak ki. A gyanta töltet egy idő után elveszíti vízlágyító kapacitását, ezért regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCl oldat felhasználásával automatikusan történik.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását a vízfelhasználási szünetben, jellemzően éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség mert a regenerálás alatt a vízlágyító készülék nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyításhoz alkalmazott kiváló minőségű gyanta egyik tulajdonsága, hogy a szemcsék mérete közel azonos. Ez kisebb só fogyasztást így alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

A vízlágyító berendezés a regeneráló só időnkénti betöltésén kívül teljesen automatikusan szolgálják Önt, és védik berendezéseit!

Háztartási vízlágyító berendezés, digitális vezérléssel, kabinetes kivitelben

Kis helyigény, egyszerű telepíthetőség, könnyű kezelhetőség jellemzi kabinetes vízlágyító berendezéseinket. A hagyományos, ipari vízlágyító berendezésekhez képest a formatervezett kabinet miatt a háztartási vízlágyító berendezés megjelenése esztétikus, egyszerűen tisztítható.

A vízlágyító legfontosabb egysége a vezérlőfej, melynek minőségére a gyártó, az amerikai General Electric a garancia. Berendezéseink kizárólag digitális kijelzésűek, idő és mennyiségvezéreltek, hiszen csak ezek együtt tudnak igazán takarékos működést biztosítani. A vezérlőfejbe épített vízóra garantálja, hogy a vízlágyító a teljes kapacitását kihasználja, és fogyasztásmentes időszakban ne regeneráljon feleslegen.

Vízlágyítók műszaki adatai:

Vízlágyító típusa: BlueSoft - 50 BlueSoft - 100
Nyersvízvezeték átmérője: 1" 1"
Kezeltvíz csatlakozás: 1" 1"
Szennyvíz csatlakozás: 1" tömlővég 1" tömlővég
Nyersvíznyomás: 2,5 - 6 bar 2,5 - 6 bar
Elektromos csatlakozás: 230V; 50Hz 230V; 50Hz
Vezérlőfej típusa : GE 255/760 Digit GE 255/760 Digit
Digitális vezérlőfej: mennyiségvezérelt mennyiségvezérelt
Gyanta mennyisége: 12,5 liter 25 liter
Beépítési méret: 33x57x70cm 33x57x115cm
Vízlágyító kapacitása: 50 m3xnk° 100 m3xnk°
Vízlágyító teljesítménye: 1 - 1,5 m3/h 2 - 2,5 m3/h
Vízlágyító só fogyasztása: 2 kg/regenerálás 4 kg/regenerálás

A vízlágyítóhoz tiszta, fagymentes, szilárd burkolatú helységre van szükség, ahol a bejövő- és a kimenő vízcsatlakozásokon kívül még elektromos hálózati csatlakozó is van. Ezért általában mosókonyhába, garázsba, gépészeti helységbe telepítjük. Vízóraakna bármilyen tágas is, erre a célra alkalmatlan.

A vízlágyító berendezés a 201/2001. (X.25.) sz. Kormányrendelet, illetve az Európai Unió előírásait kielégítő hálózati ivóvíz lágyítására alkalmas.

BlueSoft vízlágyító árak


© 2007 Copyright minden jog fenntartva!                                                                                                     Powered by Egészséges Ivóvíz